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Paris, December ler, 2008

Re: ED “Simplifving Earnings per Share”

We welcome the opportunity to comment on the TASB exposure draft presenting
“Simplifying Earnings per Share”.

Overall, we agree with the amendments proposed by the IASB, with however the
following reservations:

1- We support setting as a principle that only those instruments that give the holder
the right to share currently in profit or loss of the period should be included in the
weighted average number of ordinary shares used for the computation of basic
EPS. However we believe that at present the proposed amendments lack clarity.

2- We do not support the adoption of the so-called “fair value method” before the
IASB reaches conclusions in its Debt/ Equity project.

3- We support the two-class method to be substituted to the assumed conversion
method in both basic and diluted EPS.

4- We do not believe that the end of period market price be substituted to the
average market price in the computation of diluted earnings per share.
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Appendix to our letter on TASB DP “Simplifying Earnings per Share”.

Answers to the specific questions raised in the invitation for comments.

Question 1—Mandatorily convertible instruments and instruments
issuable for little or no cash or other consideration

(@) Do you agree that the weighted average number of ordinary shares for basic EPS
should include only instruments that give (or are deemed to give) their holder the
right to share currently in profit or loss of the period? Why or why not?

We believe that this principle is worthwhile setting and relevant to the determination
of earnings per share.

(b) Does the exposure draft apply this principle correctly to mandatorily convertible
instruments and ordinary shares issuable for little or no cash or other
consideration? Why or why not?

We do not believe that the requirements as described in the proposed amendments are
clear enough. We believe that amendments proposed to paragraphs 17, 18 and 19 are
not easy to understand:

- paragraph 17 refers to the date from which the holder has the right to share
currently in the profit or loss of the period and appears consistent with the
principle described above;

- paragraph 18 lists examples of said “instruments that give their holder the right to
share in profit or loss of the period”. The examples given may or may not meet
that criterion, depending on their terms and conditions. The text would be
clarified if it referred to “examples of instruments of which terms and conditions
may give their holder the right to share in profit or loss of the period”;

- paragraph 19 should include the same restriction as proposed to be included in
paragraph 18;

- in addition, we note that ordinary shares, participating instruments and the like
may give their holder the right to share in the distribution of dividends. As such

they give right to share in the accumulated earnings, whether these stem from the
profit or loss of the period or of previous periods.

Question 2—Gross physically settled contracts to repurchase an entity’s
own shares and mandatorily redeemable ordinary shares.

Do you agree with the proposed treatment of gross physically settled
contracts to repurchase an entity’s own shares and mandatorily
redeemable shares? Why or why not?

We agree with the proposed treatment of gross physically settled contracts to repurchase
an entity’s own shares and mandatorily redeemable shares. We believe that this treatment
is a proper application of the proposed principle referred to in question 1. However we
suggest that an illustrative example is included because the requirement (cf. A32) to
“allocate dividends to the financial liability relating to the present value of the
redemption amount of the contract” is not clear to us.



Question 3—Instruments that are measured at fair value through profit
or loss.

We agree with the reasoning followed by the Board and believe that the so-called “fair
value method” can simplify the reporting of earnings per share without loss of relevance,
if and only if:

- aproper segregation has been made between equity and debt instruments;
- fair value measurement are applied in a relevant fashion;
- fair value can be measured reliably.

As a result we believe that this amendment should not be decided before the IASB has
dealt with its Debt/Equity project and concluded appropriately — including lessons
learned from the financial crisis — on how to measure fair value at all times.

Furthermore, we do not believe that any disclosure should be necessary to compensate
for the introduction of the fair value method. If fair value measurements are considered
by users as relevant for the measurement of financial instruments, the measurement
should be deemed to encapsulate the information content relevant to users.

Question 4— Options, warrants and their equivalents

(a) Do you agree that to calculate diluted EPS an entity should assume the settlement
of forward sale contracts on its own shares in the same way as options, warrants
and their equivalents? Why or why not?

We agree that for the computation of diluted EPS an entity should assume the
settlement of forward sale contracts on its own shares.

(b) Do you agree that ordinary shares arising from the assumed exercise or settlement
of options, warrants and their equivalents should be regarded as issued at the end-
of-period market price? Why or why not?

We disagree that the end of period market price be substituted to the average market
price which is used at present in the computation of diluted EPS in measuring the
assumed proceeds from the issuance of ordinary shares upon assumed settlement of
options, warrants and their equivalents. We believe that in such a computation the
average market price is a better representation of the ordinary shares market price.
Very short-term variations would be less likely to impact the computation of EPS,
hence making trends in EPS more easily understandable.
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Question 5- Participating instruments and two-class ordinary shares

Do you agree with the proposed amendments to the application
guidance for participating instruments and two class ordinary shares?
Why or why not?

We agree with the proposal to substitute the two-class method to the assumed
conversion method in the computation of basic EPS. We believe that the two-class
method provides more relevant information to holders or potential holders of
different participating instruments.

However we do not support applying the more dilutive method for the computation of
diluted EPS. We believe that this requirement would bring greater complexity while
undermining the understandability of the information provided. We believe that the
two class method should be applied for the computation of both basic and diluted
EPS.

Question 6 — Disclosure requirements

Are additional disclosures needed? If so, what additional disclosures
should be provided and why?

We agree with the IASB that no supplementary disclosure is necessary.
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